Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، تکمیل شدن پوشش بیمه‌های درمان همواره به عنوان یکی از مطالبه‌های اساسی از سوی قشر بازنشسته مطرح می‌شود و چون این افراد در زمان میانسالی با بیماری‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند، قیمت و خدمات این نوع بیمه‌ها همیشه مورد بحث بوده قرار دارد.

کارشناسان اقتصادی در حوزه بهداشت معتقدند که هزینه‌های جراحی، درمان و بستری در دوران میانسالی با توجه به اینکه بازنشستگان به طور عمده حداقل بگیران جامعه هستند، تقریبا کمرشکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان و پژوهشگران اجتماعی نیز معتقدند که بیمه‌های تکمیلی نوعی سپر حفاظتی برای نیازهای درمانی محسوب می‌شوند و اشخاص را در پرداخت هزینه‌های سنگین درمان حمایت می‌کنند.

در تبصره قانون بیمه درمان همگانی سال ۷۳ عنوان شده که تمامی شرکت‌های بیمه علاوه بر فعالیت در بیمه خدمات درمانی مجازند در امور بیمه‌های مضاعف (مکمل) بر اساس قانون و طبق قراردادهای تکمیلی فعالیت کنند.

از بین صندوق‌هایی بیمه در کشور، تامین اجتماعی به لحاظ پوشش اقشار مختلف جامعه همواره مورد توجه قرار داشته و همکاری مراکز درمانی و شرکت‌های بیمه گذار و در نهایت بیمه شدگان به عنوان سه ضلع اصلی در میزان نارضایتی و رضایتمندی شهروندان اثرگذار بوده است.

مهم تر از همه این که حق پرداختی بیمه شده، سهولت در استفاده از آن و همچنین سقف خدمات درمانی همواره با مناقشات فراوانی روبرو است.

پایین بودن سقف خدمات بیمه تامین اجتماعی نسبت به لشگری و کشوری

یکی از شهروندان قزوین که مدت‌ها امورات بیمه درمان پدر بازنشسته‌اش را انجام می‌دهد، به خبرنگار ایرنا گفت: تامین اجتماعی حق بیمه‌ای که از بازنشستگان برمی‌دارد را خیلی با تاخیر به حساب بیمه تکمیلی واریز می‌کند؛ به طوری که در بیشتر موارد بیمه شده اول باید خودش هزینه‌های درمانی را پرداخت کرده و بعدها با تاخیر حدود چند هفته‌ای مبالغ را از بیمه تکمیلی دریافت کند.

مژگان فلاح حسینی افزود: مشکل دیگر بیمه تامین اجتماعی بازنشستگان در استان قزوین، سقف قیمت خدمات برای این اقشار است، یعنی سقف خدمات بیمه برای بازنشسته تامین اجتماعی نسبت به بازنشستگان لشگری و کشوری به مراتب پایین تر است؛ به طوری که سقف خدمات بیمه برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۲ میلیون تومان و برای بازنشستگان لشگری و کشوری ۲۷ میلیون تومان محاسبه شده که نوعی تبعیض و تفاوت را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: چرا خدمات سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان کم تر از سایر بازنشسته‌ها است؟ بازنشسته‌های لشگری و کشوری بیمه طلایی دارند که می‌توانند خدمات بسیاری را دریافت کنند، اما بیمه تامین اجتماعی چنین قابلیت‌هایی را ندارد.

پوشش ناکافی برخی بیمه های تکمیلی 

شهروند دیگری در قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: شرکت‌های بیمه متاسفانه برخی بیماری‌ها و جراحی‌ها را تحت پوشش خود قرار نمی‌دهند و در برخی موارد نیز تنها بخشی از هزینه‌ها را تقبل می‌کنند.

ایرج مهرعلیان با بیان اینکه تامین اجتماعی باید این شرکت‌ را متقاعد کند تا خدمات درمانی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار بگیرند، افزود: در یک نوع بیماری‌ اورولوژی که بنده به آن مبتلا هستم، هزینه بالای عمل جراحی مورد تایید بیمه تکمیلی نیست؛ همچنین همسر بنده یکبار زانوی خودش را پروتز گذاشت و بیمه تکمیلی تنها ۵۰ درصد قیمت پروتز را برگرداند.

پرهیز از کاغذبازی و اطلاع رسانی در خصوص فرانشیز بیمه‌های تکمیلی

یک کارشناس حوزه بیمه در استان قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: بیمه‌های تکمیلی در این چندسال گذشته سهم عمده‌ای از بازار بیمه کشور را به خود اختصاص داده‌ و از این طریق توانسته‌اند سرمایه‌های قابل توجهی را از مردم جذب کنند.

پژمان منفرد افزود: بیش از ۶۵ درصد مردم استان قزوین تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و به طور حتم برخی شرکت ها به عنوان بازوی طرف قرارداد با تامین اجتماعی حجم قابل توجهی از هزینه‌های درمانی اقشار بازنشسته استان را پرداخت می‌کند.

وی اضافه کرد: الکترونیکی شدن امورات بیمه شده‌ها در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها این شرایط را فراهم کرده تا با سهولت ممکن حق بیمه تکمیلی لحاظ شود؛ شاید یکی از دلایلی که این روزها به نارضایتی در خصوص بیمه تکمیلی منجر شده است، همین کاغذبازی‌ها و مراجعه حضوری مردم برای پیگیری دریافت هزینه درمانی از بیمه‌ های تکمیلی است که می‌توان آن را به راحتی از طریق سامانه جامع برطرف کرد.

منفرد: یکی از دلایلی که این روزها به نارضایتی در خصوص بیمه تکمیلی منجر شده است، همین کاغذبازی‌ها و مراجعه حضوری مردم برای پیگیری دریافت هزینه درمانی از بیمه‌ های تکمیلی است که می‌توان آن را به راحتی از طریق سامانه جامع برطرف کرد.

منفرد بر شفافیت نوع قرارداد با بیمه تکمیلی تاکید کرد و گفت: شهروندان باید در خصوص نوع بیمه و اینکه چه خدماتی از پوشش برخوردار نیست، مطلع شوند و اینطور نباشد که فرد بیمه شده بعد از مراجعه به مراکز درمانی با انواع فرانشیز و قیمت‌های متنوع روبرو شود.

این کارشناس حوزه بیمه افزود: دولت و مجلس باید در کنار یکدیگر با نظارت و ایجاد تعادل در حوزه بیمه‌های تکمیلی، اجازه ندهند که شرکت‌هایی بیمه گذار خدمات متفاوتی را به شهروندان ارائه کنند، چراکه این کار در مرور زمان به حس ایجاد تبعیض در بین اقشار منجر شده و نارضایتی را افزایش می‌دهد؛ البته به معنی این نیست که رقابت بین شرکت‌ها از بین برود، چون رقابت در نوع ارائه خدمات قطعا به نفع شهروندان خواهد بود، اما در خصوص بازنشستگان که تقریبا همگی حداقل بگیر هستند، باید شرایطی ویژه ای را فراهم کرد.

منفرد خاطرنشان کرد: بیمه تکمیلی یکی از ضروریات جامعه به حساب می‌آید که در این راستا دولت‌هایی نظیر چین به خوبی توانسته‌اند پیشگام باشند؛ تجربه نیز ثابت کرده که هرچقدر میزان سواد و آگاهی مردم در جامعه افزایش می‌یابد، تقاضا برای بیمه تکمیلی افزایش یافته و خدمات آن نیز بهتر می‌شود.

بیشتر مراکز درمانی قزوین به صورت آنلاین بیمه تکمیلی را اعمال می‌کنند

مدیرکل تامین اجتماعی استان قزوین گفت: بیمه تکمیلی نوعی قرارداد است که بین کانون بازنشستگان تامین اجتماعی با سایر شرکت های دولتی و غیردولتی منعقد می‌شود که با توجه به نوع قرار داد و نوع خدمات می‌توان حق بیمه تکمیلی افراد را مشخص کرد.

محمدرضا قاریان پور افزود: حق بیمه افراد و نوع خدمات آن‌ها در هنگام بستری‌ها و موارد سرپایی بر اساس نوع قرارداد و انتخاب نوع کانون بازنشستگان مشخص می‌شود و ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد.

وی با بیان اینکه حق بیمه ای که از این بازنشستگان برداشت می شود ماهانه به حساب بیمه تکمیلی واریز می‌شود، گفت: اینکه چرا برخی بازنشستگان اول از همه هزینه را پرداخت می‌کنند و بعدها بیمه تکمیلی مبلغ آن‌ها را برمی‌گرداند، به خاطر نبود هماهنگی بین شرکت های بیمه گذار و برخی بیمارستان ها و مراکز درمانی است، چون در حال حاضر بیشتر مراکز درمانی و آزمایشگاهی به صورت آنلاین با این شرکت‌های بیمه گذار در ارتباط هستند و از طریق سیستم و هنگام پذیرش، بیمه تکمیلی از طریق سیستم و سامانه اعمال می‌شود.

قاریان پور: هرقدر که میزان پوشش و خدمات بیمه تکمیلی با سقف بالا تعیین شود، قطعا حق بیمه بیشتری را نیز از بیمه شده دریافت خواهد شد.

قاریان پور بیان داشت: برخی از شهروندان معتقدند بیمه‌های لشگری سقف خدمات درمانی بیشتری را برای بازنشسته‌ها لحاظ می‌کنند، این موضوع بستگی به حق بیمه‌ای دارد که بازنشسته‌ها پرداخت می‌کنند، بنده از این موضوع اطلاعی ندارم که حق بیمه لشگری چقدر است اما به طور کلی هرقدر که میزان پوشش و خدمات بیمه تکمیلی با سقف بالا تعیین شود، قطعا حق بیمه بیشتری را نیز از بیمه شده دریافت خواهد شد.

این مسؤول خاطرنشان کرد: در تامین اجتماعی نیز باید بررسی شود که بازنشستگان به عنوان حداقل بگیران جامعه نسبت به حق بیمه پرداختی از چه سقف خدماتی برخوردار هستند؛ به طور کلی سازمان تامین اجتماعی همواره در تلاش بوده تا از بازنشستگان و مستمری بگیران در حوزه درمان و سلامت حمایت کند.

نیم نگاه: به دلیل بالا بودن نرخ تورم که ربطی به سازمان تامین اجتماعی ندارد، بهتر است که دولت و مجلس براساس ضوابطی جدید صندوقی را تاسیس کنند تا صندوق تامین اجتماعی، صندوق نیروهای مسلح و خدمات کشوری وسایر صندوق‌ها موظف شوند که حق بیمه دریافتی درمانی را به این صندوق واریز کنند تا علاوه بر رفع تبعیض‌های صورت گرفته میزان خدمات نیز رضایت بخش باشد.

برچسب‌ها سازمان تامین اجتماعی استان قزوین بازنشستگان بیمه درمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی استان قزوین بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی استان قزوین بازنشستگان بیمه درمان اخبار کنکور سازمان تامین اجتماعی بیمه تامین اجتماعی بیمه های تکمیلی شرکت های بیمه لشگری و کشوری خدمات درمانی مراکز درمانی بیمه تکمیلی استان قزوین بازنشسته ها خدمات بیمه بیمه گذار سقف خدمات بیمه شده هزینه ها حق بیمه بیمه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۷۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت

احسان حسین زاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به ابلاغ جدید وزارت بهداشت بیان کرد: در راستای بهره مندی عادلانه تمام افراد جامعه از نظام سلامت و حمایت مالی و جوانی جمعیت و ترغیب به فرزند آوری از اواخر سال ۱۴۰۲ قانون رایگان شدن همه خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر هفت سال ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه در فاز اول بیمارستان امیر سمنان به عنوان بیمارستان اصلی ویژه اطفال میزبان این طرح بود، تاکید کرد: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان از ابتدای ۱۴۰۳ در تمام بیمارستان های تحت پوشش خود این طرح را اجرایی کرده است.

انواع خدمات

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان توضیح داد: در مراکز دولتی تمام کودکان زیر هفت سال تحت پوشش بیمه های پایه با حمایت ۱۰۰ درصدی سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت به صورت رایگان خدمات درمانی دریافت می کنند.

حسین زاده با اشاره به اینکه خدمات ارائه شده رایگان به کودکان زیر هفت سال در دو بخش تشخیصی و درمانی است، تاکید کرد: برای مثال اگر بیمار زیر هفت سالی با بیماری گوارشی به مرکز درمانی دولتی مراجعه کند از ابتدای پزشک برای تشخیص تا حتی زمانی که بخواهد جراحی شود تمام خدمات رایگان خواهد بود.

وی افزود: در دستور العمل وزارت بهداشت البته یک استثنا نیز وجود دارد و آن توزیع سرپایی دارو است زیرا در بیمارستان های ما این امر انجام نمی شود و عملاً موضوعیتی هم در دستور العمل وزارت بهداشت ندارد اما غیر از توزیع سرپای دارو تمام خدمات برای بچه های زیر هفت سال رایگان است.

پوشش بیمه ای

معاون علوم پزشکی سمنان ادامه داد: نکته دیگر در ابلاغیه وزارت بهداشت این است که سن کودک در زمان پذیرش باید زیر هفت سال باشد یعنی اگر بچه ای زیر هفت سال پذیرش شود و مراحل درمانی او دو الی سه ماه بگذرد و سپس این کودک از هفت سال عبور کند باز هم از خدمات درمانی رایگان بهره مند می شود زیرا لحظه پذیرش زیر هفت سال داشته است.

حسین زاده درباره بیمه این کودکان هم گفت: تمام کودکانی که زیر هفت سال هستند اگر در زمان بستری فاقد پوشش بیمه ای باشند و در زمان بستری بتوانند از پوشش بیمه بهره مند شوند شامل این بخش رایگان شدن خدمات خواهند شد.

وی در خاتمه افزود: برای کودکان زیر دو سال همچنین شرط خانواده نیز در بیمه شدن حذف شده است یعنی اگر پدر مادر بچه بیمه نباشند، کودک می تواند بیمه شده و از خدمات رایگان در تمام بیمارستان های دولتی بهره مند شود.

کد خبر 6093749

دیگر خبرها

  • خدمات درمانی برای کودکان زیر هفت سال رایگان است
  • کودکان زیر ۷ سال رایگان درمان می‌شوند
  • ارائه خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • فیلم| حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت
  • رانندگان آژانس شهرداری قزوین بیمه‌ تکمیلی می‌شوند
  • افزایش حقوق بازنشستگان قطعی شد؟ /پاسخ سخنگوی دولت
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • جزییات جدید از وام فوری بازنشستگان